Till kvällens middag behövs följande:
Smör eller olja att steka i
1 purjolök
1 burk creme fraiche Saffran&Tomat
1 fiskbuljongtärning
1 dl grädde
4 portionsbitar lax
Körsbärstomater
Skär upp purjon, helst på en liiite större skärbräda än denna...
...typ den här storleken där laxen ligger fint uppskuren i bitar.
Smält smör eller hetta upp olja i en stekpanna...
....och fräs purjolöken. När den har blivit mjuk så smular man ner buljongtärningen.
Se verkligen till att den SMULAS för det är inte gott att tugga på en bit fiskbuljong.
Trust me, I know.
Tag sedan denna otroligt goda creme fraiche....
...och häll ner den i pannan tillsammans med....
...mmm.....grädden......
Lägg i laxen och låt det puttra tills den är NÄSTAN klar....
Skär under tiden upp tomaterna...
och när laxen är NÄSTAN klar så lägger man i tomaterna som får puttra med en liten stund!
Detta blir sååååå gott, och äts med fördel tillsammans med ris och en sallad.
Som ni märkte så har jag inte saltat eller pepprat, men det behövs inte heller, det är så god smak ändå!
Smaklig spis!
6 kommentarer:
Mmm looks super duper goood :) You're quite the cook Jess :)
Bra och roligt med bilder :D
Ser gott det, det ska jag prova här hemma!
Måste prova!
Det där såg jättegott ut, det ska jag prova och laga i helgen :) Vad kul med recepttips!
Himmel vad gott, måste prova, tack för tipset! Man snöar ju lätt in på samma mat... Kram!
Jag provade detta igår. Snabbt, enkelt o super gott. Sånt gillar jag. Så tack för tipset.
Skicka en kommentar