Smält en rejäl klick smör i en gryta...
...och stek en stor hackad röd paprika och en stor hackad gul lök.
Håll samtidigt koll på att bebisen inte välter ut vattnet i hundskålen.
Tillsätt ca 500 g köttfärs och stek på det tills den är "typ klar".
Under tiden har vatten till pastan kokat upp och det är dags att lägga i spagettin. En sak som jag lärde mig i USA var att "pastavattnet ska vara lika salt som Medelhavet", så snåla inte med saltet.
Sedan ska det "gottiga" till såsen i. Detta är ca-mått nu:
1 1/2 dl grädde
4 "sprut" ketchup (typ 3-4 msk)
Lika mycket Bostongurka
1-2 msk soja
Dra några varv med pepparkvarnen, jag saltar faktiskt inget, det är för att sojan bidrar med saltet.
Kolla sedan att bebisen har koll på läget. I det här fallet verkar det inte så....
Uppochner?!
Vid det här laget borde köttfärssåsen se ut så här!
En annan sak som jag lärde mig i USA var att spagettin är klar när den fastnar på ett kylskåp, och det gör den ju här !
På med locket till såsen och stäng av värmen och låt grytan stå där tills det är dags att äta.
Bild på det färdiga resultatet kommer senare!
Vad tyckte ni?
You like?
:-)
2 kommentarer:
Mums! Me like! :-)
Hahaha. Vilket roligt inlägg! Fram för mer sådana här kuliga matinlägg ;)
(Har aldrig någonsin ätit köttfärssås med bostongurka i. Det låter äckligt men jag ska prova!) =)
Skicka en kommentar