måndag 30 januari 2012

Tungt.

Hej på er!
Ibland känns det som att hjärnan går på högvarv. Just nu är det mycket att ta in.
Annabelles 1-årsdag är bara en månad borta och det slår mig att jag har varit mamma i snart 1 år. Det är absolut inget tungt med den tanken, men jag har fortfarande lite svårt att vänja mig vid det "nya livet" ibland. Som att man är så jäkla trött när kvällen kommer och det enda man vill göra är att duscha och gå och lägga sig. Med blött hår för man är så trött att man inte orkar torka håret, alltså kommer man ha en dålig hårdag dagen efter. Men ja ja. Vem bryr sig?

Sen tänker jag på pappa som har blivit så gammal och skruttig. Jag hoppas så innerligt att den här operationen gör så att han slipper problem i framtiden och att han läker snabbt så att han slipper få hemtjänst. Det är det som känns jobbigt just nu, att min pappa behöver hemtjänst.

Sen har vi Tindra. Hon har börjat halta ordentligt och hoppade på tre ben på sista promenaden idag. Jag fick bära henne upp för trapporna för jag tyckte så synd om henne. Jag tror det är samma sak som i höstas då hon fick en infektion i ena tån för hon ser lite svullen ut. Alldeles nyss hörde jag henne gny inifrån sovrummet.

Vissa dagar kan vara så bra, men då jag sitter och reflekterar på kvällarna så känns det lite tungt ibland.

Jag träffade en gammal kollega på sjukhuset idag. Hon fick bröstcancer i höstas och hade opererat bort ena bröstet och skulle nu gå på strålbehandling i 5 veckor.
Där kan vi snacka tungt. Jag har ju i alla fall min hälsa.

Nu är det läggdags för fröken Jonsson.


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Joanna Eva sa...

Se inte hemtjänsten som bara negativt - han får ju sällskap av personal som kommer! Min plastpappa är ju väldigt sjuk - så de har hemtjänst trots att mor och han bor ihop! Men han måste ha ngn som tittar till honom på dagtid - då mamma jobbar. Sedan kan man diskutera hur BRA den där hemtjänsten är...men det är en annan fråga =)

Jessica sa...

Nej jag ser det inte som negativt i sig, jag vill att han ska gå hjälp, det är ju orsaken som gör att han måste få hjälp som är tråkig. Jag är "all for it" när det gäller hemtjänst! Det blir som en säkerhet både för honom och för mig och min syster! :-)