måndag 27 augusti 2012

Nej.

Godmorgon.

Idag började jag dagen med att hälla en skvätt yoghurt i kaffet. Nu kan det bara bli bättre, eller hur?

Annabelle är så rolig med alla sina ord och uttryck. Hon har inte det största vokabuläret så klart, men mamma, pappa, tack, hej, där, Tin-ti (tindra), momo (mormor) och några till som inte kommer på nu. Jo, om hon vill att man ska göra något "en gång till" eller vill ha "en till" av något så säger hon "hia tiii", och så har hon ett ord för vatten också, kommer inte på det nu bara.
Men - det senaste är "nej". Hon säger det på två olika sätt, ibland ett "neeeej" och ibland "nej" kort och gott kombinerat med en skakning av huvudet. Sött värre.
Det som är sötast är ändå tack. Hon säger tack även när hon ger något till någon, för varsågod kan hon inte än. Och ibland när hon tar något som hon vet att hon inte får ha, till exempel Adams glasögon, så skyndar hon sig snabbt fram med dom till någon av oss och nästan viskar "taaack". Sötaste barn.

Idag är det en pissig måndag, riktigt höstväder och jag vet inte riktigt vad vi ska göra.
Igår fick vi uppleva ett utbrott utan dess like när Annabelle skulle ha gummistövlar på sig, herregud, ska det vara en kamp liksom? Stövlarna är jättejobbiga att sätta på, och jag undrar varför det inte finns gummistövlar med dragkedja i sidan? Det hade ju varit 100 ggr enklare!? Eller det kanske finns? Någon fin läsare som vet?

NU ska vi i alla fall göra oss i ordning och gå ut i pissvädret, en av oss tjejer här i familjen MÅSTE ju ut, och lite frisk luft skadar ju inte oss andra två. :-)

Ha en skön måndag, trots vädergudarnas dåliga beslut av start på veckan.!

Inga kommentarer: