måndag 18 april 2011

Hallonrutor!

Här kommer det simpla receptet på de sega, supergoda Hallonrutorna:

200 g smör
6 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2-3 dl hallon, färska eller frysta kvittar (det funkar även med blåbär)
50 g mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull (stor för att man blandar i resterande direkt i kastrullen) och låt det svalna lite. Blanda i socker, vaniljsocker, mjöl och ägg och rör om tills det blir en ganska tjock och fast smet.
Bred ut smeten på en pappersklädd långpanna, fördela hallonen över smeten och strö slutligen över mandelspånen. In i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
Låt kakan svalna och skär sedan i rutor, det blir ca 24 stycken (enligt receptet).
Dom är extra goda när dom är lite ljummen.....mmm.....

Vill man så kan man ju pudra på lite florsocker också,
jag tycker det ser lite festligare ut då!

Inga kommentarer: