onsdag 18 juli 2012

Dagens bak-tips!

Igår bakade jag en jääääättegod banankladdkaka, och jag bara MÅSTE dela med mig av receptet!

2 ägg
150 g smält smör
1/2 dl olja (neutral)
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1/2 krm salt
3 msk kakao
1 mosad (mogen) banan
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda äggen, det smälta smöret, oljan och sockret till en smet. Rör ihop, vispa inte.
Blanda i mjöl och salt, och rör till en jämn smet.

Dela sedan upp smeten i två skålar, lika mycket i varje.
I den ena skålen, blanda i kakao och 1 tsk vaniljsocker.
I den andra skålen, blanda mosad banan och 1 tsk vaniljsocker.

Smöra och "bröa" en form med löstagbar kant (jag brukar nästan alltid "bröa" formen med kokos), och häll först chokladsmeten i botten. Häll sedan över banansmeten, så att den täcker chokladsmeten, men blanda inte (den ska inte bli marmorerad som en tigerkaka).

När ugnen är varm, in med kakan, i mitten av ugnen, i 18 minuter. Den ska vara lite kladdig, men inte superkladdig.
Låt kakan svalna lite, ät och njut, gärna med en klick grädde till! :-)

Inga kommentarer: