tisdag 24 juni 2014

Bye bye Solgläntan.

Som om det inte händer nog med grejer just nu, så var vi på föräldramöte på Annabelles dagis ikväll, och fick reda på att dom ska stänga.
Hennes dagis har varit nerläggningshotat i flera år tydligen, och nu har det kommit till det. Anledningen är att det är i behov av väldigt stora renoveringar, och logistiken funkar inte riktigt. Ett tag var dom inne på att dom skulle lägga ner "småbarnsverksamheten", alltså inte ta in barn som sover på dagarna, eftersom sovrummet hade kunnat användas till andra grejer. Sedan är deras varuintag inte godkänt, så det skulle behövas en stor ombyggnad till det, och det skulle handla om så mycket pengar att det inte ens var någon mening att ansöka om dom pengarna, så i stället har dom då alltså bestämt att lägga ner hela verksamheten.

Det är väldigt ledsamt så klart, Solgläntan kommer att ligga väldigt varmt om våra hjärtan.

Många föräldrar började prata om vart dom skulle ansöka om plats, och många verkade vilja söka sig till samma dagis för att barnen skulle få hålla ihop. Det är en fin tanke, men inget vi kommer att göra eftersom vi ska flytta.
Tanken var ju att Annabelle skulle gå kvar ett år på Solgläntan och sedan börja någonstans i Granloholm nästa år, men nu måste vi ju söka dit NU, och vi har ingen aning om vart vi ska söka. Eller, vi ha lite koll, men det känns inte roligt alls. Det var inte meningen att det skulle bli så här.

Dom sa ikväll att dom skulle ha öppet till december, men om alla barn börjar droppa av och komma in på nya dagis, så kommer dom att stänga tidigare, även fast det är barn kvar som inte har fått platser.
Jag blir så ledsen när jag tänker på det, hur ska vi förklara det för Annabelle, tänk om hon får plats direkt efter sommaren, då är det sista dagen på dagis imorgon! Sista dagen med hennes kompisar och fröknar som hon tycker så mycket om. Eller så blir det några veckor i augusti och så vips "hej då" och en flytt direkt på det. Åh va stabilt det känns - NOT.


Så - detta i kombination med min jobbstress och lägenhetsvisning (med allt vad det innebär) gör att jag inte riktigt gillar tillvaron just nu.
Sorry, neggo-jessan ska nog hålla sig borta från bloggen tills jag har något mer positivt att skriva om.
Eller inte. Detta är ju min plats att ventilera.

Inga kommentarer: