söndag 21 april 2013

Kalas!

Varje gång Annabelle ser en ballong så säger hon "kalaaas". Fram till endast ett par dagar sedan sa hon "kallelas", och "ballelong" (även "bannenan" till banan). Hon är så rolig med sitt tal just nu, hon pratar så bra och det är så kul att höra henne, dels när hon pratar med oss, men också när hon pratar med Tindra. Hon brukar lägga sig ner brevid Tindra och säga "Tindra, vet du?" och så kommer det något roligt efter, typ "Tindra vet du? Mamma lagar mat" eller som härom dagen sa hon "Tindra, vet du? Pappa är jätteduktig!". Haha, hon är så rolig!

Något som är mindre roligt är att hon har börjat vakna så himla tidigt nu de senaste veckorna. Det som är tidigt för oss kanske är "sovmorgon" för någon annan, det beror ju på liksom. Men i alla fall, mellan 6-6:30 slår hon upp ögonen nu och säger "Mamma, Abbabelle vaknat". Då är det bara att ta upp henne. Vi försöker få henne att somna om i våran säng, men det går liksom inte, hon är ju pigg då och vill kliva upp.
Jag kommer ihåg under våran ledighet i julas, då sov hon till 8:30-9 varje dag, och vi fick nästan väcka henne..

När vi flyttar hem igen så kommer ju hon att sova i sitt rum igen, hela vintern har hon ju sovit inne hos oss i en resesäng, eftersom vi bara har haft ett sovrum. Då ska vi även köpa en stor säng till henne, och då kan man ju hoppas på att hon kliver upp och leker lite för sig själv innan hon kommer och väcker oss :-)

Idag ska vi på kalas, därav rubriken! Oliver fyllde ju 2 år för ett par veckor sedan, och nu är det äntligen dags för kalas! Jag tror det kan bli jättekul, för alla "drak-ungarna" kommer att vara där!
MEN - hon är verkligen inne i en min-period nu, ALLT är hennes säger hon. Och utbrotten hon kan få när man försöker förklara för henne att det inte alls är hennes leksak, macka, kaka, tröja (eller vad det nu kan vara) är inte nådiga.... Så det blir minst sagt intressant att se henne med andra barn, och se hur hon är med dom.

Nu ska jag ta och piffa till mig lite, jag är sååå trött och har ont lite här och där i kroppen, mest i nacke och axlar, och jag ser inte så pigg ut. Tur att det finns smink som kan hjälpa till lite dagar som dessa!

Ha en skön söndag!

Inga kommentarer: